Kafkaësk

Ik houd van woorden, en daarom was ik van plan een stukje te schrijven over het mooiste woord op mijn log tot nu toe.

Deerniswekkend.

Een woord van ongekende schoonheid, en de ultieme omschrijving ook van een bord met boerenkool vergezeld van mosterd, azijn en boter waar ook spekjes, jus en rookworst hadden kunnen zijn.

Deerniswekkend: gegarandeerd succes verpest door een verkeerde keuze. Jack Spijkerman is de vleesgeworden deernis.

Dat had ik u allemaal veel eerder willen vertellen op deze vrije dag waarop (ijs en weder dienende) eindelijk de tafel (zie hier en hier) wordt bezorgd, maar het schrijven werd mij onmogelijk gemaakt. De toegang tot mijn bloedeigen log werd (en wordt) mij ontzegd door niemand anders dan mijzelf. Daar past een woord bij dat nog mooier is dan deerniswekkend.

Enig speurwerk heeft inmiddels tot de hypothese geleid dat een onveilig webformuliertje door een stel robots is misbruikt om de boel plat te gooien. Alsof die niks beters te doen hebben op donderdagavond! Ik voel me best vereerd door de aandacht voor mijn schrijfsels, maar deze vorm van verheerlijking vind ik toch wat overdreven.

Gelukkig bleken mijn berichten en uw reacties onaangetast, en met enig kunst- en vliegwerk ben ik nu weer in het land der loggenden. Ik zie er alleen nog wat bleekjes uit, maar dat komt wel weer. Het verfoeide formuliertje heb ik eigenhandig en vakkundig om zeep geholpen. Als u een afspraak wilt maken om de tafel te bewonderen, dan moet u weer ouderwets gebruikmaken van ganzenveer, postduif, pen, papier of fanmail.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

10 gedachtes over “Kafkaësk”

 1. Ha, dankzij de rss-feed ben ik trouw bezoeker in plaats van incidenteel passant 😉

  Een redirect via htaccess verwijst onverbiddelijk naar de nieuwe plek, geen browser die dan ooit nog op de oude locatie kijkt, of die nou wel of niet nog fysiek bestaat. Zelfs IE niet 😉

  Ga maar eens naar Gemms voormalige archief. Hoewel het nog bestaat, wordt je sinds kort naar het nieuwe archief doorgestuurd en datzelfde gebeurt met alle artikelen en de rss-feed uit het vorige weblogsysteem: http://www.gemm.nl/webgemms/

 2. Dat is nu juist het probleem Marza: de oude locatie bestaat nog, maar ik heb er geen toegang toe. Ik kan hem dus ook niet weggooien, en dan heeft een redirect weinig zin.

 3. Nog een mooi woord: bewonderenswaardig.
  Dat vind ik jouw houding ten opzichte van die miserabele leveranciers. Ik was al lang voor die 21 weken uit mijn vel gesprongen!
  Maar blijkbaar is dit soort mensen niet gevoelig voor correcte en geestige brieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *