Big Brother

Het moet toch de ultieme vernedering zijn voor Big Brother, dat er niemand naar hém kijkt.

Een paar dagen terug viel ik er middenin tijdens een potje janken. Nu worden er waarschijnlijk iedere dag wel de nodige tranen geplengd in dat huis, maar ik bleef toch even hangen. Potjes janken zijn altijd leuk om naar te kijken.

In beeld waren twee meisjes van ouders die hun kinderen Sabrina en Monique noemen. De jankebalk bleek reeds een vrouw met een man en twee kinderen, die ze voor het oog van de camera bedrogen bleek te hebben. Wat zij niet kon weten, is dat er niemand naar Big Brother kijkt en dat dus niemand het gezien heeft.

Maar nu wilde ze eruit om thuis te kunnen constateren dat haar huwelijk naar de knoppen was. Want zoveel was wel zeker. Het enige wat haar tegenhield, was dat ze graag aan heel Nederland wilde laten zien dat ze echt niet zo was als wij nu dachten. Ik leefde met haar mee en hoopte dat de bepaald niet imposante indruk die zij in deze drie minuten bij mij had gewekt, inderdaad geen waarheidsgetrouwe was.

De balans leek niettemin door te slaan naar een voortijdig vertrek, ‘want weet je, ik kan dit gewoon niet langer, weet je’.

Terwijl Sa ging dreigen dat Mo niet weg mocht, en dat zij anders zelf ook zou vertrekken (‘dat mag niet, weet je’), verscheen ook de elf jaar jongere (‘ik had zijn moeder kunnen zijn, weet je’) boosdoener ten tonele. Met een wezenloos gezicht trok hij het boetekleed volledig aan (‘het ligt niet aan jou, echt niet weet je’).

Na de reclame zouden de emoties nog hoger oplopen.

Het kwam erop neer dat Sa Mo voorstelde om er 24 uur over na te denken, in ruil waarvoor Mo eiste dat als zij er na dat etmaal onverhoopt toch voor zou kiezen om te vertrekken, dat Sa dan moest blijven (‘dat moet je beloven, weet je’).

Een mooie cliffhanger voor de makers, maar ik besloot dat ik de uitkomst niet wilde afwachten. Na twintig minuten gejank moest ook ik nu zachtjes wenen. Ook deze mensen hebben stemrecht.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

2 gedachtes over “Big Brother”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *