Merel bedankt

Weblogster MerelRoze (sic) heeft de primeur om de eerste we·blo·gro·man, de[v.] geschreven te hebben. Fantastica ligt sinds donderdag in de boekhandel, maar aangezien ik daar slechts zeer zelden (ahum) te vinden ben, maakte ik dankbaar gebruik van de mogelijkheid om het boek online te bestellen. Mét persoonlijke groet, waaruit maar moest blijken of Merel behalve met een toetsenbord ook met de ganzenveer uit de voeten kan.

De postbode kwam extra vroeg. Ze had natuurlijk een hele tas vol met boeken te bezorgen. En waarschijnlijk was het ook daarom dat ze verwoede pogingen bleef ondernemen om Fantastica door de brievenbus te proppen, zelfs nadat onomstotelijk vast was komen te staan dat het boek toch echt drie pagina’s met niet aan mij bestede reclame voor andere boeken te dik was om erdoorheen te passen.

Exit brievenbus dus. Nou, fantastica hoor.

Dit lijkt me nou typisch een gevalletje waarin iemand gesued gaat worden. Maar wie?

De uitgeverij, die stelselmatig heeft geweigerd het boek gewoon op zuurvrij 65 grams dundrukpapier te drukken, waardoor Merels 280 bladzijden twee keer zo dik uitvallen als de 624 pagina’s van de nieuwe Tsjechov? (Merel is te dik! Maar toegegeven, zo slank als Tsjechov zijn er maar weinigen)

Merel, omdat 40 hoofdstukken wel heel erg veel is en ze best de laatste 15 online had kunnen zetten?

Of toch gewoon de domme kracht van de PTT TPG TNT TPG Post?

Ik denk dat het sterk afhangt van wat ik van het boek vind en hoeveel spelfouten ik erin aantref. Vooralsnog geef ik TPG Post de beste papieren (de slechtste dus), al was het maar vanwege die afkorting, die staat voor TNT Post Groep Post. Maar daar wordt aan gewerkt.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Merel bedankt”

  1. Ja! 16 oktober is het geloof ik zover, mag ik de straat op in nieuwe kleding!
    Dat stom doorduwen, ook al past het niet hoort bij de opleiding, al is jou postbode wel erg grondig te werk gegaan. Zou echt even bellen met tpg hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *