Multiple choice

Stemcomputerfabrikant Sdu krijgt er nog een zware kluif aan om voor de verkiezingen van november een machine te bouwen die zo groot is dat alle partijen erop kunnen. Want terwijl het ene na het andere Kamerlid zijn vertrek aankondigt, dienen de nieuwe partijen zich bij bosjes aan. Vooral aan de rechterkant is op de stemmachines nogal wat ruimte nodig.

De laatste aanwinst is de partij van Hilbrand Nawijn (Nawijn volgt de kater, zeg ik altijd maar), die zijn geesteskind Partij voor Nederland heeft gedoopt. Daarmee onderscheidt hij zich direct van de SP, de PvdA en de VVD, die plannen voor respectievelijk de Sovjet-Unie Rusland, Marokko en Frankrijk maken. Onthoud die naam dus: Partij voor Nederland, lijst 83. Ook interessant zijn natuurlijk de Partij voor de Vrijheid van Wilders, de Lijst Nieuwe Politiek van Heinsbroek en de Partij Nog Zonder Naam van Pastors en Eerdmans.

Wat kun je als kiezer nu nog meer wensen dan een schier onuitputtelijke keuze tussen partijen voor arbeid, vrijheid, vrijheid en pedofilie naastenliefde, vrijheid en democratie, nog meer democratie, democratische appeltjes, appelbomen, wormen in de appels, tomatenplanten, pastors, nog meer pastors en nog veel meer?

Nou, een beetje meer overzichtelijkheid wellicht.

Het is allemaal leuk en aardig dat er wat te kiezen valt, maar als je straks drie uur voor die stemmachine staat en dan nog niet uitgelezen bent, gaat de lol er bij mij een beetje vanaf. Ik houd niet meer zo goed bij waarom ze nou ook alweer allemaal ruzie met elkaar hebben; ik weet alleen nog dat ze allemaal een grote hekel hebben aan de gevestigde orde.

Wat een heerlijk idee is het dan toch dat de lijkenpimmers inmiddels zo versplinterd zijn dat ze allemaal net geen zetel halen, en de gevestigde partijen vervolgens de roodpluchen restzeteltjes mogen verdelen in de achterkamertjes!

Tip voor de teleurgestelde nieuwe kiezer (=de kiezer met vertrouwen in nieuwe politiek): je kunt behalve in de politici altijd ook nog je vertrouwen in de stemcomputers opzeggen.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.