Toch nog jong

In tegenstelling tot eerdere berichten blijk ik toch nog jong te zijn. Ouderdom, zo ontdekte ik, heeft helemaal niets te maken met je fysieke of geestelijke gesteldheid (krijgt u ook zo’n jeuk van bejaarden die te pas en te onpas declameren dat ze zich nog steeds 18 voelen?), maar enkel en alleen met je gehoor.

Jongeren, immer inventief, maken sinds kort dankbaar gebruik van deze wetenschap. Ze hebben een ringtone ontwikkeld, genaamd The Mosquito, die ouderen niet kunnen horen. Reuze handig als je de ganse dag wilt sms’en zonder dat je leraar het doorheeft.

Nee mensen, geen komkommertijdbericht, het is echt zo. Want terwijl mijn hersenen ineenkrompen bij het horen van het afgrijswekkende piepsignaal, liet het geluid mijn oudere collega’s – toch al gauw zo’n 34 en 37 – volkomen koud, en dat wil dezer dagen wel iets zeggen. Ze hoorden niks, nada, niets.

Dubbel goed nieuws: dit bewijst niet alleen mijn ongekende jeugdigheid, maar ook dat ouder worden zo zijn voordelen heeft. Want wat een afschuwelijk geluid…

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

4 gedachtes over “Toch nog jong”

  1. Hahaha… nee, ik ook gewoon. Alleen bijna niet toen ik het op die website beluisterde… maar toen stond m’n geluid ook superzacht.

  2. Trouwens, als daadwerkelijke ringtone (dus niet op de site) werkt de ringtone als ouderentest stukken minder goed… allebei mijn ouders (gewillige testsubjecten en toch ook beiden 50+) konden de ringtone gewoon horen. :-\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *