Stemrecht

Ook ik begin zo langzamerhand het vertrouwen in de politiek te verliezen, en wel omdat de politiek zo veel vertrouwen in het volk blijft houden. Kereltje Pechtold vindt de tijd zelfs gekomen om stemrecht te geven aan zestienjarigen. In een item op het Journaal gaf zo’n zestienjarige aan waarom:

“Ja, ik vind dat ik allang mag stemmen.”
“O en waarom dan?”
“Nou, ik heb toch ook stemrecht?”

Je zult voor je draagvlak maar afhankelijk zijn van BrEeZaH-sletjes en andere wilsonbekwamen…

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Een gedachte over “Stemrecht”

  1. […] Gisteren kwam kereltje Pechtold met zijn voorstel om de stemgerechtigde leeftijd te verlagen naar zestien; vandaag heeft Maurice natuurlijk al gepeild wat u en ik daarvan vinden. Hoef je dat zelf tenminste niet meer te bedenken. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *