Niet links, niet rechts, maar onnavolgbaar

Verklaarde Rita Verdonk eerder deze week nog met een voor haar ministerie ongekende en ook ongewenste snelheid dat ze toch echt niet anders kon dan vaststellen dat Ayaan Hirsi Ali nooit het Nederlanderschap heeft verkregen, nu twijfelt diezelfde Verdonk er niet aan dat Hirsi Ali toch Nederlandse blijft. Vooral dat woordje ‘blijft’ is hilarisch voor wie het kamerdebat afgelopen dinsdag heeft gevolgd. Verdonk kreeg daarin de lachers op haar hand door na eerst een uur lang beweerd te hebben dat Hirsi Ali nooit Nederlander is geworden doodleuk te verklaren dat Ayaan gedurende de zes weken die zij heeft om beroep aan te tekenen gewoon Nederlandse is.

Toen was er dus plotseling geen enkel beletsel om de identiteit van het bedreigde Kamerlid vast te stellen. Of het nu Ayaan Hirsi Ali of Ayaan Hirsi Magan was die gedurende die zes weken Nederlandse is, bleef ongewis.

Door haar salto mortale bewijst Verdonk eens te meer dat ze niet links is. Iedere aanhanger van de linkse kerk had Ayaan natuurlijk onmiddellijk het Nederlanderschap gegeven, en zich vervolgens niet bekommerd om alle vergelijkbare gevallen van minder bekende vluchtelingen (hoewel elders te lezen valt dat deze hele kwestie zoals alle politieke kwesties juist een opzetje is van de linkse kerk, de VARA en de PvdA gewoontegetrouw voorop, om Hirsi Ali het land uit te krijgen – de fantasie van de linkse-kerkhaters kent werkelijk geen grenzen).

Verdonk is ook niet rechts, want door tegemoet te komen aan de eisen van de kamer toont ze haar warme karakter; een kille, meedogenloze minister had Ayaan natuurlijk rücksichtlos het land uitgezet. Maar rechtdoorzee kun je Verdonks optreden in de afgelopen week moeilijk noemen.

Laten we het houden op onnavolgbaar.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *