Hirsi Mag Gaan

Ayaan Hirsi Ali Magan, vorig jaar volgens Time Magazine nog een van ’s wereld honderd meest invloedrijke denkers leugenaars en Nederlander illegaal van het jaar 2004, moet Nederland mogelijk verlaten. Om een verblijfsvergunning te krijgen heeft Ayaan namelijk in 1992, bij wijze van eerste proeve van inburgering, gelogen over de ware reden van haar vlucht reis naar Nederland. Althans, dat heeft zij donderdag jl. in een aflevering van Zembla toegegeven verzonnen verklaard. Het schijnt bijvoorbeeld helemaal niet zo te zijn, zoals haar ontdekker Neelie Smit Kroes-Peper beweert, dat Ayaan een geen vijf burgeroorlogen heeft meegemaakt.

Bij de VVD was men allang op de hoogte, omdat Ayaan al op de biechtstoel is gekropen voor haar overstap naar de Club van Rita. Of men bij de Club van Wiardi ook op de hoogte was, blijft ongewis, maar diezelfde PvdA eist nu wel een onderzoek naar de antecedenten van de ook al uit haar huis gepeste Somalische. Minister Verdonk, die na Taïda, Salomon en Mark al gevloerd te hebben eigenlijk helemaal geen zin meer heeft in weer een nieuwe tegenstander, zal als ze haar imago van niet links, niet rechts, maar rechtdoorzee (tsjak!) wil behouden, haar partijgenoot onverwijld op het vliegveld moeten zetten.

Dat zal niet gebeuren, en terecht. Het zou toch uitermate merkwaardig zijn als een volledig geïntegreerde vrouw die al vijftien jaar in Nederland verblijft het land wordt uitgezet omdat zij zelf bekent wat de IND nooit heeft kunnen aantonen. Of Hirsi Ali ook Tweede-Kamerlid kan blijven, is veel minder vanzelfsprekend; er zijn er die voor minder het veld hebben moeten ruimen.

Eén ding is wel duidelijk, en dat is dat dit verhaal het imago van de asielzoeker als leugenachtige gelukszoeker weinig goeds zal doen. Terwijl het natuurlijk net zo goed aantoont dat ook leugenachtige gelukszoekers zonder probleem deel uit kunnen maken van en zelfs succesvol kunnen zijn in onze samenleving.

Nieuwe stukjes in je mailbox?

Meld je aan en ontvang een mailtje bij elk ei dat gelegd is.
Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *