Syrië

Stel je voor, volgens sommigen is het een kwestie van tijd, dat IS op enig moment Amsterdam inneemt terwijl Mark Rutte, de man die BTW-verhogingen en aardbevingen tegen zijn eigen bevolking inzette, nog altijd minister-president van het land is.

Jij woont in je slecht geïsoleerde zonnepaneelloze rijtjeswoning met gasaansluiting in Maarsseveen en hebt nergens om gevraagd, maar zodra het kalifaat van de lage landen zich via de Bijlmer en Abcoude als een olievlek in jouw richting uitbreidt, je vrouw straks alleen nog in een tent over straat kan of, erger nog, als slavin gevangen wordt genomen, en, laten we eerlijk zijn, doordringt dat je je energierekening toch al niet meer kon betalen, wordt het je te heet onder de voeten en sla je op de vlucht, tochtig huis en gashaard achterlatend, eerst maar eens naar Duitsland, maar ja, ook daar stikt het van de moslims natuurlijk, dus uiteindelijk pak je in Bremen een gammel bootje naar, pak hem beet, Canada, een fijn liberaal westers land met een ruimhartig asielbeleid, waar zwart nog gewoon ‘black’ heet en waar je ongetwijfeld hartelijk ontvangen zal worden als je tenminste niet, zoals veel lotgenoten, bij Groenland onderschept wordt en teruggestuurd naar IJmuiden, waarna je een jaarsalaris armer opnieuw zou kunnen beginnen.

Dat ingecalculeerde risico brengt je natuurlijk niet op andere gedachten, want in Canada zal alles koek en ei zijn. Of je er nu voor kiest een riante uitkering te trekken of een baan naar keuze van een Canadees af te troggelen, in beide gevallen leef je een zorgeloos bestaan.

Intussen blijft in Nederland Mark Rutte gewoon zitten, in het zadel gehouden door EU-baas Frans Timmermans. Vanuit Urk starten de gereformeerden een offensief tegen IS, dat gedoemd is te mislukken tot die verschrikkelijke Amerikanen zich er weer eens tegenaan gaan bemoeien. En ziedaar, IS wordt teruggedrongen en delen van het land worden bevrijd.

In Canada blijkt de ontvangst gelijke tred te houden met de temperatuur: toch wat minder warm dan gehoopt. Het volk begint al snel te morren: een paar miljoen van die Hollanders, gaat dat wel in ons kille grizzlylandje, ze zeggen allemaal wel dat ze boswachter of houthakker zijn maar geloof je het zelf, en zodra IS terrein verliest, gaan er dan ook onmiddellijk stemmen op om je terug te sturen.

Je protesteert: als ze je op het vliegtuig naar Nederland zetten, staat er meteen een torenhoge vliegtaks op je te wachten. En Nederland is helemaal niet veilig, Rutte zit er ook nog! Niks te maken met die schurk, je kunt naar Urk, aldus de Canadezen. Nee, Maarsseveen zit er voorlopig nog niet in, maar in Staphorst kun je eventueel ook terecht. Het land staat te springen om mensen die het land helpen met de wederopbouw. Maar sorry, probeer je voorzichtig, ik heb niet zo veel met de grefo’s. En wat als de volgende slag weer voor IS is? Kan ik dan volgende week weer met dat gammele bootje dat hele tyfuseind terug?

Dit soort vragen had een mevrouw van EenVandaag ook voor Geert Wilders, die anders dan de Verenigde Naties van mening is dat Syrië momenteel wel veilig genoeg is om naar terug te keren. Het interview had meer weg van een kruisverhoor, en daar werden terecht wat kanttekeningen bij geplaatst. Helaas valt Wilders een dergelijke aanpak maar al te vaak ten deel, en niet zelden volstrekt onnodig, hinderlijk en ergerlijk. Zelfs als hij een koe uit de sloot redt verachten mensen hem nog.

Maar in dit geval was het misschien ook een al te mal standpunt dat hij probeerde te verdedigen.

Syrië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.