Waarom we de PVV voortaan PFF moeten noemen

Nu aanslagen door moslimterroristen niet meer met tussenpozen van enkele jaren plaatsvinden maar aan de orde van de dag zijn, leggen steeds meer mensen een verband tussen terreur en de islam, en zijn zij bezorgd over de dreiging die hiervan uitgaat voor de westerse maatschappij. Dat is echter koren op de molen van Geert Wilders; dit is precies wat hij wil.

De aanslagen in Parijs waren een aanval op onze wijze van nieuws consumeren. De terroristen wilden dat er in het journaal even geen agenten te zien waren die met vluchtelingen een balletje trappen, en dat er in de krant even geen diepgravende analyses te lezen waren waarom moslims per definitie geen terroristen kunnen zijn, en als ze het dan toch zijn, het alsnog vooral onze eigen schuld is. Ze wilden ons gevoel van veiligheid bij het kennisnemen van al deze geruststellingen ontnemen.

Het laatste wat we nu moeten doen, is hieraan toegeven en aandacht gaan schenken aan media die er bijvoorbeeld op wijzen dat tweederde van de moslims in Europa de wetten van de Koran belangrijker vindt dan de wetten van het land waarin ze leven. Of die zich afvragen of het binnenhalen van zo veel migranten in een land dat kennelijk zo racistisch is en waar buitenlanders zo weinig kansen hebben, eigenlijk wel verstandig is. Dat is namelijk precies wat de haatzaaiers willen! Zij willen dat wij zo gaan denken, dus als wij dat doen, wint Wilders!

Blijf daarom vooral genieten van de voetballende agenten op het journaal en die genuanceerde stukken in de krant. Een genuanceerde mening is immers gebaseerd op genuanceerde media, en niet op een volledig beeld van genuanceerde én ongenuanceerde media. Schakel dus niet, ik herhaal NIET, in op programma’s als Studio Powned, want je zou beelden van vluchtelingen kunnen zien die niet voetballen maar homohaat prediken, of ontdekken dat niet 20% neurochirurg maar analfabeet is. En blijf ook vooral volharden in die zelfhaat, want het is ook allemaal onze schuld uiteindelijk. In zelfkritiek en zelfreinigend vermogen staan wij schouder aan schouder met de moslims. Geef niet toe, want dat speelt Wilders alleen maar in de kaart!

U zult misschien tegenwerpen dat deze aanpak van volledige ontkenning en wegkijken wel heel passief is. Kunnen we dan helemaal niets ondernemen tegen Wilders?

Zeker wel. Wilders wil graag uitstralen dat hij een partij is, maar dat is hij niet, en met vrijheid hebben zijn standpunten al helemaal niets te maken. Door zijn beweging PVV te noemen, doen we precies wat hij wil. Stop daarmee en doe wat verschillende Arabische leiders al doen: in plaats van PVV de term PFF gebruiken. Hiermee negeer je de partij-aspiraties van Wilders en zorg je ervoor dat de term ‘vrijheid’, die ons allen lief is, niet besmet raakt.

In tegenstelling tot PVV (waarvan je de letters afzonderlijk uitspreekt) is PFF een acroniem, dat staat voor ‘Partei für die Freiheit’. Dat is Duits voor ‘Partij voor de Vrijheid’ en daardoor nog steeds accuraat, maar, afhankelijk van hoe het wordt uitgesproken kan PFF ook allerlei negatieve associaties hebben: van een moedeloze verzuchting tot een leeglopende fietsband.

Dat zal hem leren!

Waarom we de PVV voortaan PFF moeten noemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.