75%

“Jaar na jaar hebben we bewezen dat Dreft veel langer meegaat. En als we de reinigingskracht van Dreft nu opnieuw vergelijken met de grootste concurrent, gaat Dreft nog steeds langer mee.

Vijfenzeventig procent langer.

Want Dreft gaat vijfenzeventig procent langer mee.”

De verstandelijke vermogens van de schrijver van deze tekst mogen niet al te hoog worden ingeschat, want (ja, want) dit mag toch wel gezien worden als de treurigste poging tot een cirkelredenering uit de naoorlogse geschiedenis. Dreft gaat langer mee; 75% langer want Dreft gaat 75% langer mee. Geen speld tussen te krijgen als het allemaal klopt, maar een schoonheidsprijs verdient de redenering niet, in tegenstelling tot het aangeprezen product als we de reclame mogen geloven.

Nu is mijn vraag: was er eerst een filmpje waar iemand een tekst bij moest schrijven, of waren er eerst de feiten (75% langer want 75% langer) en is dat later gevisualiseerd? Want dit is hoe 75% meer er volgens Dreft, dief van de eigen portemonnee, uit ziet:1=2

En zo:

dreft-2

Ik kan het niet goed zien en mijn ruimtelijk inzicht laat te wensen over, maar als Jihadi John mij zou vragen hoeveel procent langer de rij tafels met groen tafelkleed is, zou ik het gemakshalve toch op 100% afmaken.

Interessant is overigens ook de disclaimer onder in beeld, die antwoord geeft op de brandende vraag: ‘langer dan wat eigenlijk’? Welnu: dan niet-geconcentreerde imitaties tegen puur vet. Een lelijke sneer naar de grootste concurrent.

75%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.