Verdacht pakketje

‘Maar Herman, is er dan ooit in de geschiedenis van het ganse universum ergens één enkel object tot ontploffing gekomen, nadat het door een daartoe bevoegde autoriteit tot verdacht pakketje was gebombardeerd bestempeld, daartoe aangezet door een bezorgde burger die een dienstdoende surveillant had geattendeerd op het voorwerp dat daar onder normale omstandigheden op dat moment op die plaats toch echt niet behoorde? Zodra je een pakketje verdacht noemt, staat toch vast dat het niet verdacht is?’

‘Kan wel zijn, maar je leest tegenwoordig ook om de haverklap over jihadi’s die toeslaan terwijl politie en justitie ze al jarenlang in het vizier hadden. Neem die broertjes Kouachi, twee vleesgeworden verdachte pakketjes als je het mij vraagt. Zou me niets verbazen als dat de tekst is die op die zwarte IS-vlaggen staat: Verdacht pakketje, inshallah. Nou, ik ga er niet met open ogen in lopen. Ik zie hier een verdacht pakketje, en dat is verdacht tot het tegendeel bewezen is. Ik bedoel, een vuilniszak op een paar meter hoogte aan een paal op station Leiden, dat is toch foute boel, dat kan toch niet missen?’

‘Als ik een aanslag zou willen plegen, zou ik niet zo snel op het idee komen om dat te doen met een vuilniszak op een paar meter hoogte aan een paal op station fucking Leiden.’

‘Dat is het hele punt! Als ze dat op Amsterdam CS of het Binnenhof zouden doen, zou iedereen het meteen doorhebben en op de vlucht slaan. Maar op Leiden valt niks te halen, iedereen blijft hier een beetje rond dat spoor staan te koukleumen. Er is helemaal geen aanleiding om hier een aanslag te plegen. Dat is dan toch juist verdacht?’

‘Als je je verdachte pakketje zo in het zicht achterlaat, weet je één ding zeker, en dat is dat onmiddellijk het hele station geëvacueerd wordt, en je enige slachtoffer waarschijnlijk de robot van de EOD is.’

‘Dat is natuurlijk met opzet! Ze speculeren erop dat we de boel niet ontruimen omdat wij denken dat het zo amateuristisch gedaan is. Maar dan hebben ze buiten Herman van Koppen gerekend. Leer mij het verknipte brein van de terrorist kennen.’

‘Ja ja, en die camera hangt er zeker symbolisch bij om het bewijsmateriaal onmiddellijk te vernietigen?’

‘Niet zo naïef Gerard! Die gast heeft die zak opgehangen met behulp van een ZILVEREN TRAPPETJE! En hij droeg een spijkerbroek, een lange jas en sportschoenen met WITTE ZOLEN! En een gebreide muts MET EEN BOLLETJE EROP! Hoe duidelijk wil je het hebben?’

‘Don’t judge a pakketje by its bezorger, Herman. Les 1, weet je nog? Bovendien was het vanochtend -2 met een nogal gure wind op het perron.’

‘HIJ REED WEG IN EEN DONKERBLAUWE VOLVO!’

‘En dat zeg je nu pas? Ontruimen, en wel onmiddellijk!’

P.S. Check wat hier op het bankje ligt!
P.S. en wat ligt hier dan op het bankje?
Verdacht pakketje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.